dimarts, 19 de febrer del 2008

l'home i el ratolí blanc

Era una vegada un home que vivia en un castell i un dia decidí anar a una biblioteca que tenia en casa. Quan va anar li va agradar un llibre i quan el va veure un forat , i , es va extranayar molt se’n va anar a seure. Estava tremolant de por perquè mai havia vist un forat com eixe . Un ratolí de color blanc va eixir del forat.
Un home estrany va anar però el ratolí s’escapa , ell va anar a la nevera i va agafar unn tros de formatge . Però el ratolí tampoc ix i es va enrabiar.
El ratolí quan se’n anà l’home se’n va anar i va agafar el tros de formatge. L’home va banyar el tros de formatge, però quan va anar no el va encontrar, va tornar a passar un altre tros de formatge, i se’n anà a amagar-se darrere dels llibres.
Quan el ratolí s’asomà i no va trobar l’home va eixir i es va menjar el tros de formatge. Quan l’home s’asomà i va veure el ratolí blanc menjant-se el formatge el va agafar i el va posar en una caixa, però el ratolí estava tremolant. El va agafar i el va posar a terra. El ratolí tan poregós es va caure, i es va ferir molt. L’home l’agafà i el posà en una gàbia que tenia dins una casa, i una bola per a córrer.
El ratolí estava molt content. I tots els dies el donava el dinar i el sopar. L’home, un dia havia d’anar al poble per a comprar. Quan se’n anà el ratolí tan content i alhora triat, estava dormint en la casa com vivien en un bosc i havia llops, un llop fent-se el llest es posà a córrer al castell.
L’home entrà i tenia molta fam i tot allò que tenia l’home no li agradava. Quan se’n anà al llit a dormir un poc, va veure al ratolí i com que li agradava per a menjar-se’l, va anar i va obrir la porta de la gàbia, i el ratolí tremolant de por, el llop se’l volia posar a la boca però el ratolí li pegà un mos i se’n va anar corrent i es va amagar.
Quan el llop el trobà l’home ja havia vingut. Els seus amics li ho van dir però ell va posar els amics i se’n anaren, i el llop es quedà perseguint-lo. L’home entrà a casa i es trobà al llop, el llop es quedà quiet, l’home l’agafà i no el volia ferir i el deixà anar-se’n. El llop li va dir que mai més tornaria. I l’home li va dir va veste’n abans que canvie d’idea.
L’home agafà al ratolí i li pegà un beset en la galta i el ratolí es transformà en una persona com ell peró era una xica tan bonica que li va agradar la seua cara i li demanà que fóra la seua dona i ella va dir que sí però si rescatava a les seues amigues. I ell va dir que sí però volia saber que havia de fer i ell li va dir que havia de pegar-los un beset a les galtes. I les va ajudar a elles i li van donar les gràcies.
Un mes després ,es van casar i les altres xiquets li van dir si volia que elles foren les seues treballadores i ell van dir que sí , i després li va dir a la seua dona si volia baixar al poble i ell va dir que no. En passar un any la xica estava embarassada i va tindre 8 xiquets.

Chaimae Benfateh – 5é