dimarts, 19 de febrer del 2008

La història del ferrocarril de L'Orxa

Això és la història del ferrocarril de L’Orxa.
Ja fa molt de temps uns obrers que se n’anaren a fer un túnel perquè passara el ferrocarril que anava d’Alcoi a Gandia.
Els obrers van anar a construir-lo, els obrers anaven construint, construint i construint fins que el van acabar de construir. Va arribar el dia de la inaguració i van preparar el ferrocarril però allí van tindre tan mala sort que quan estava el ferrocarril passant pel túnel es va afonar.
Al cap d’uns quanta anys les màquines estaven treballant tot el que podien per a traure totes les ruïnes que hi havia per a traurer el ferrocarril. Quan el van traure el ferrocarril estava tot desbaratat i tot trencat i els passatgers que havien sobreviscut els van traurer del ferrocarril perquè l’ambulància se’ls emportara a urgències perquè els hospitalitzaren per a curar-los ja que alguns estaven proa ferits.
Quan van passar prou anys , quan tots els que van patir eixe accident ja estaven recuperats del tot, l’alcalde del poble de L’Orxa va manar que construiren un altre túnel però tots els obrers es negueraren a construir un altre túnel.
L’alcalde doncs va dir que si no el construien quedarien tots expulsats del poble de L’Orxa i aleshores no hi havia altre remei que construir un altre túnel i també reparar el ferrocarril.
Quan ja van reparar el ferrocarril i van construir el túnel van tornar a imaginar el túnel i el ferrocarril nou que havien construit i que va costar paciència i treball. Quan el ferrocarril es va posar en marxa per travessar el túnel quan estava arribant a Alcoi va i se’n va tornar a eixir de la via i va tindre un accident.
Els passatgers van sobreviurer, alguns sense tindrer cap ferida i els altres ja estaven prou més ferits. Van fer una assembla per a parlar amb tot el poble per a veure tot el que passava i perquè tots els trens i túnels que feien es derrumbaven o s’accidentaven. I van dir que això era impossible. L’alcalde va tornar a dir que construiren un altre túnel perquè havia tingut un accident i s’havia trencat tot.
Així que construiren el tren o ferrocarril i abans de fer la inaguració ho revisaren tot ben revisat, van fer la inaguració i va passar el túnel bé i va fer el trajecte d’Alcoi a Gandia molt bé. I així va ser com li ho agraïren a l’alcalde i als obrers per tota la feina que havien fet.

Joshua Juan Ferrándiz – 5é