dimarts, 19 de febrer del 2008

La família del cabrer

Era una vegada una família que tenia un fill que li deien,Larri. Tenia 11 anys i la família es deia la família Israel.
Hi havia un cabrer que li venia les cabres a la família Isrrael. Un dia pel matí, es van alçar tranquilets, van esmorzar i quan l’home va eixir de casa va veure que algunes cabretes no estaven a la granja del cabrer.
Van anar a dir-li al cabrer el que havia passat amb les cabres. Quan el cabrer ho va escoltar se’n va adonar que havien sigut uns lladres ja que la setmana passada ja van furtar a la granja del costat. Però, denunciant-ho i tot no trobaven als lladres que furtaven en tantas granjes les cabres que hi havia.
Un dissabte pel matí la família Isrrael i el cabrer van anar a un jujat a demanar més vigilància per les granges i els van fer cas. Però als lladres els donava igual perquè eren molt llestos per a furtar cabres a les granges.
El cabrer se´n va adonar que en vigilància i sense vigilància furtaven igual les seues cabres. Com veia que cada vegada li quedaven menys cabres va tindre una idea . La idea era posar gossos que no es dormiren perquè quan anaren a furtar les cabres a la granja començaren a bordar i així es despertrien i els agafarien de seguida .
Quan va tindre eixa idea i li va contar a tot el poble i tot el poble els va ajudar per donar tots els gossos que tenien tots i el qui no en tenia els comprava o els llogava per agafar als lladres d’una vegada.
El dia eixe per la nit ,van quedar tots per a fer la trampa en la casa del cabrer. Quan ja eren les 22:00 hores van anar tots a casa del cabrer. Però quan anaven a fer-ho es van adonar que avui no venien a robar les cabres si no que anaven al poble del costat.
Un dia ,el fill de la família se´n va anar al poble del costat a visitar un amic seu. Quan va arribar al poble del costat va anar a casa del seu amic i van dinar. El xiquet i el seu amic i se´n van anar a una fira que hi havia baix de casa de l’amic del xiquet. Van acabar de jugar de la fireta i se’n van anar a casa a sopar. Quan van arribar a casa sa mare ja havia posat el sopar en taula, i en seure tots en taula, la mare de l’amic del xiquet li va preguntar;
- Ho heu passat bé?
- Sí mare, ens ho hem passat molt bé.
Quan van acabar de sopar el xiquet i l’amic van anar una altra vegada a la fireta a jugar amb els amics.
Quan tornaven a casa a dormir van veure als lladres que anaven a robar al poble de la família Israel. Quan els van veure parlant per anar a furtar al poble es van parar els dos i van escoltar tot allò que anaven a fer al poble. De seguida els dos van anar a casa i van cridar a la porta.
- Mare, mare, obri!!!
Sa mare els va obrir i li van contar tot allò de què estaven parlant els lladres . Sa mare li va donar al xiquet una idea que tenia. Quan li la va contar va dir; que era molt bona idea.
La idea era cridar a son pare i a sa mare i dir-los que anaven a robar al poble. En un minut sa mare va anar a la casa del cabrer a dir-li-ho i també a tot el poble.
Quan els lladres anaven a furtar les cabres del cabrer ,tot el poble anava darrere d’ells corrent per agafar-los i quan els lladres estaven cansats de córrer van caure i tot el poble els va tancar a la presó del poble del costat perquè en aquest poble no n’hi havia.
A l’endemà quan es van alçar tots, se’n van adonar que el poble estava més tranquil i a la granja estaven ja totes les cabres del cabrer.


Samuel Crespo Cervera - 6é Primària