dimarts, 19 de febrer del 2008

Enric i els seus amics gnomos

Això era una vagada un matrimoni que s’anomenaven Empar i Tonet. Tenien un fill que li deien Enric.
Un cap de setmana Empar i Tonet decidiren anar-se’n a la caseta dels avis d’Enric i li van preguntar a Enric:
- Tens deures?
Enric contestà que no.
A la vesprada se n’anarena la caseta, tenien un gosset que li deien Boby.A l’endemà feia molt bon temps i Enric i Boby se n’anaren al jardí. Boby començà a fer un clot en terra ,mentre que Eric jugava amb els camions. Quan Enric se n’adonà va tindre una idea.Va continuar fent el clot,allí va veure com una espècie de casetes.Tragué una i amb els dits va obrir la porta de la caseta i dins va veure un llitet i Enric es va quedar impressionat.I es va preguntar:
- Açò què és?
Després va agafar una paleta i continuà excavant i va trobar tres casetes més i dins de cada una de les casetes hi havia dos gnoms.Va agafar als gnoms i els preguntà:
- Vosaltres qui sou?
Els gnoms contestaren.
- Xiripiripi.
Enric contestà:
- Què?
Enric tingué una idea , fou a cridar al seu amic Sergi i Sergi es preguntà que passaba?quan arribaren a la caseta els gnoms estaven asustats.
Sergi li va dir a Enric:
- Enric són gnoms.
- Gnoms?i els gnoms parlen?
- Sí però en la nostra llengua no.
Aleshores Enric proposà que si volien que li ensenyaren a parlar en Valencià. Sergi va dir que era molt bona idea. Així li podrem pregutar d’on són i com es diuen. A l’endemà Enric i Sergi començaren a ensenyar a parlar en Valencià als gnoms,i els gnoms començaren a parlar en Valencià.
Després va passar un tràgic accident. Una vesprada Enric i Sergi anaren a la caseta i un gnom estava malalt.Enric i Sergi intentaren curar-lo però,no pugueren.Un dels gnoms es va morir i altre gnoms escapà i Enric i Sergi anaren a buscar-lo.
Boby el gos estava asustat.Se n’anaren a un bosc ,eixe bosc estava encantat i Boby es va pedre i Enric i Sergi tots asustats se n’anaren a la caseta a buscar a Empar i Tonet.
Empar digué:
- Que ha passat amb Boby?
Sergi contestà que s’havia perdut. Se n’anaren al bosc i quan estaven en una cova van escoltar que algú plorava.Van entrar i hi havia una xiqueta molt guapa que plorava molt i Boby també estava allí. Li preguntaren a la xiqueta i la xiqueta contestà : - Em diuen Jery i vinc del Sahara. L’altre dia estava en la meua família i em vaig pedre va dir Jery.
Enric,Sergi,Tonet i Empar es quedaren bocabadats. Tonet digué:
- Jery vols vindre-te’n a la caseta?
Jeny tota contenta contestà que sí.
Quan arribaren a la caseta Boby es van menjar un potet de pinso i soparen i se n’anaren a dormir. A l’endemà continuaren buscan el gnomo.Se n’anaren a la serra d’Espadà a buscar-lo i allí el trobaren en 3 gnoms més. Allí li contava allò que havia passat amb l’altre gnom.
Quan Enric i Sergi se n’anaren a veure-la se n’anaren corrent a per ells i a saludar-los. Tornaren a casa a sopar .Ja era l’hora de anar-se’n a València,on vivia Enric.
Enric ho va contar a tots els seus amics i els amic es quedaren bocabadats.

Ainoa Pascual Tomás – 5é